Text bergerak

Untuk Pelawat Baru, Sila ke Facebook Ustazah Ani untuk membincang sekiranya tiada maklumbalas di ruangan Blog ini Terima Kasih.

Thursday, 19 March 2015

Bengkel Solat

Assalamualaikum semua..ustazah akan menganjurkan satu bengkel solat di  Hotel Tabung Haji, Alor Setar, Kedah pada 9/5/2015..bermula jam 8 pagi hingga 2 ptg. Yuran sebanyak rm90 termasuk 2 kali makan, fail, buku solat dan pen.
Bengkel ini juga akan ada sessi praktikal solat. Sila mendaftar awal sebelum tarikh tutup ya iaitu pada 24/4/2015. Tempat adalah terhad. Mohon hubungi no ustazah 0194179808 ( whatsapps)  atau fb Ustazah Ani bagi mendapatkan tempat di bengkel nanti.  

Cuba kita ingat balik, bila kah kali terakhir kita check dan perkemaskan solat kita dengan ilmu. Mungkin sejak dari zaman sekolah rendah dulu. Sedangkan ibadah solat adalah ibadah yang pertama yang akan di hisab oleh Allah di alam barzakh. Bila ustazah berhenti di R & R, ustazah perhatikan ramai muslimat kita yang melakukan cara solat yang salah. Nak ditegur tak berkesempatan kerana masing-masing dalam keadaan yang cepat nak bergegas keluar. Ibadah solat bukan satu ibadah yang boleh dipandang ringan. Ia bukan suka-suka hati kita. Kita belajar solat hanya dari pemerhatian kita pada ibu ayah, datuk nenek, kawan-kawan, jemaah masjid dan melihat di tv. Marilah kita perkemaskan solat kita. Lupakan sekejap urusan dunia kita, marilah kita persiapkan bekalan Akhirat kita.

No comments:

Post a Comment