Text bergerak

Untuk Pelawat Baru, Sila ke Facebook Ustazah Ani untuk membincang sekiranya tiada maklumbalas di ruangan Blog ini Terima Kasih.

Friday, 4 October 2013

Bengkel Perkasa Solat Masjid Daerah Barat Daya, Balik Pulau, Pulau Pinang

USTAZAH ANI~~ 4/10/2013
(fb)

Assalamualaikum sahabat-sahabat yang dikasihi dan disayangi. Sungguh lama rasanya tidak menulis di blog, terasa rindu untuk menulis semula. Hari ini ustazah terasa nak kongsikan satu tugasan yang ustazah telah selamat lakukan iaitu satu Bengkel Perkasa Solat yang diadakan di Masjid Daerah Barat Daya, Balik Pulau, Pulau Pinang.                                          Banner yang di pasang di masjid dan kawasan sekitar

Rasa hati ini sangat gembira kerana bengkel ini mendapat sambutan dari penduduk-penduduk sekitar dengan jayanya. Semua ini adalah dengan izin Allah Taala. Ustazah sangat berbesar hati apabila melihat ramai masyarakat kita sudah beralih arah kepada majlis-majlis ilmu. Mereka nampaknya begitu perihatin dengan amal ibadah dan berusaha untuk  memperbaiki amal agar diterima oleh Yang Maha Esa. 


                         Para Muslimat memenuhi ruang dewan (seramai lebih kuran 140 orang)

Pada mulanya pihak masjid menjangkakan paling ramai pun 70 orang. Namun kuasa Tuhan, ramai pulak yang hadir, sehingga kerusi dan karpet terpaksa ditambah untuk memberi ruang kepada muslimat agar sama-sama berada didalam keadaan selesa ketika majlis berlangsung. Akhirnya seramai lebih kurang 140 lebih muslimat yang hadir. 
Apa yang mengembirakan hati ustazah ialah majlis ilmu sekarang sudah mengambil tempat dihati masyarakat Islam. Walaupun hari bekerja dan sibuk dengan anak sekolah, nampaknya mereka tidak mahu melepaskan peluang untuk sama-sama menuntut ilmu. 
Untuk menghebahkan maklumat tentang majlis ilmu ini, banner2 dipasang dibeberapa tempat. Terima Kasih atas usaha dari pihak masjid, ustazah seronok bersama-sama muslimat Balik Pulau tadi begitu bersemangat. Apatah lagi ada yang datang ari jauh (anak-anak murid ustazah dari Sg Dua) 


                                                                   Amali solat

Semoga dapat bertemu lagi di lain kali. Jadikan agenda menuntut ilmu satu agenda utama dalam kehidupan. Menuntut ilmu bukan lagi satu perkara yang membosankan. Kita jadikan ianya satu suasana yang santai dan menyeronokkan.. insya Allah

Disini ustazah rakamkan beberapa foto kenangan sepanjang perjalanan Bengkel Pemantapan Solat tersebut,
SEKIAN, TERIMA KASIH KERANA SUDI MELAWAT BLOG USTAZAH..